REGULAMENT CONCURS BIKES COOL 2023

ultima actualizare: 10.05.2023

1. Generalităţi

1.1. Acest regulament se aplică participanţilor la Concursul de biciclete pentru copii “Bike’s cool” – editia 01 iunie 2023
1.2. Organizatorul evenimentului este Asociatia „Clubul de Ciclism JOYBIKE” Brasov.
1.2. Sunt admise biciclete de orice tip, în bună stare de funcţionare, dotate cu sistem de frânare în faţă şi în spate su cu pedale.
1.3. Înscrierea participanţilor se va face prin (1) înregistrare online sau (2) înregistrare la faţa locului.
1.4. Prin semnarea formularului de înscriere sau bifarea căsuței corespunzătoare în timpul înregistrării online fiecare participant:
- declară că acceptă şi înţelege termenii şi condiţiile de participare la concursul „Bike’s cool”, precum şi regulamentul competiţional
- îşi dă acordul ca imaginea sa sau alte date publice precum rezultatele obţinute, clasamente, să fie folosite în materialele de promovare a evenimentului, sub forma de fotografii, afişe, filme, interviuri etc. in mod gratuit şi necenzurat;
1.5. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza înregistrarea şi participarea la cursă, din motive obiective, vreunui participant;

2. Obligaţiile participanţilor

2.1. Participarea la „Bike’s cool” se face pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a aptitudinii de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală, precum şi a stării tehnice a echipamentului fiecărui participant.
2.2. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării evenimentului.
2.3. La inscrieri, participantii trebuie sa fie insotiti de un parinte sau de un tutore. Participantii care nu pot fi insotiti de parinti sau de un tutore trebuie să prezinte din partea parintilor, la preluarea numărului de concurs, o declaraţie notariala de responsabilitate, prin care îşi asumă riscurile ce pot rezulta din participarea la „Bike’s cool”.
2.4. Purtarea unei căşti de protecţie este obligatorie pe toată durata desfăşurării concursului. Refuzul purtării unei căști de protecţie pe durata competiţiei atrage descalificarea. In scopul reducerii riscurilor de accidentare, organizatorii recomandă si purtarea unor alte echipamante de protecţie cum ar fi : manuşi, genunchiere şi cotiere.
2.5. Participanţii au obligaţia de a asculta şi de a respecta indicaţiile/instrucţiunile organizatorului şi a personalului de concurs.
2.6. Preluarea numărului de concurs se face la faţa locului, înaintea desfăşurării concursului în intervalul orar prevăzut de către organizator. Pachetul de înscriere nu poate fi expediat prin poştă în avans.
2.7. Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate sau este sub efectul substanţelor halucinogene, de slăbiciune sau epuizare fizică sau psihică.
2.8. Nu se admit biciclete cu roti ajutatoare, fara pedale sau triciclete.
2.9. Cu ocazia inscrierii la concurs si pana la inceperea cursei, concurentii vor trebui sa raspunda la un test de tip grila cu intrebari legate de mersul pe bicicleta, conditie obligatorie de validare a rezultatului la concus.

3. Taxa de participare

3.1. Pentru inscrieri, nu se percepe nici o taxa de inscriere la concurs

3.2. Înregistrările on-line se deschid la data şi ora prevăzută de organizator pe site-ul evenimentului: www.racehub.ro

4. Categorii şi clasament

4.1 Încadrarea în categorie

Încadrarea în categoria de vârstă se face scăzând din anul curent anul nașterii. Rezultatul trebuie să se încadreze în intervalul categoriei, inclusiv extremele.


Exemple: Concurent născut în anul 2016
2023 – 2016 = 7 => categoria de vârstă D1 (7-8 ani)
Concurent născut în anul 2017
2023 – 2017 = 6 => categoria de vârstă D2 (5-6 ani)

 

4.2. Participanţii se pot înregistra în următoarele categorii (băieţi si fete):

- D2 5-6 ani (nascut 2017-2018)

- D1 7-8 ani (nascut 2015-2016)

- C 9-10 ani  (nascut 2013-2014)

- B 11-12 ani (nascut 2011-2012)

- A 13-14 ani (nascut 2009-2010)

4.3. Se fac clasamente separate pentru categoriile de mai sus.
4.4. Se premiază primii trei clasaţi din fiecare categorie.

5. Concursul

5.1. Ședința tehnică
O ședință tehnica va fi ţinută pentru toţi participanţii în ziua startului. In cursul ședinței tehnice participanţii vor fi informaţi asupra traseului, porţiunilor periculoase, eventualelor modificări, precum şi a regulilor de comportament pe care participanţii sunt obligaţi să le respecte. Ședința tehnică va fi ţinută de directorul de concurs şi prezenta participanţilor este obligatorie. 
5.2. Numărul de concurs
a) Fiecare concurent va primi un număr de concurs pe care va avea obligaţia să-l poarte pe parcursul concursului. La finalizarea concursului concurenţii au obligaţia de a-l returna organizatorilor.

b) Numărul de concurs trebuie montat pe ghidon şi trebuie să fie vizibil din faţă pe tot timpul concursului.
5.3. Startul
Startul se va da în data şi ora stabilită de organizator şi anunţată pe site-urile competiţiei.
5.4. Retragerea din concurs/Abandon
a) Retragerea din concurs din alt motiv decât cel de accident se poate face doar la punctele de control sau zona start/sosire. Concurentul care nu mai poate sau nu doreşte să continue concursul are obligaţia să se deplaseze până la cel mai apropiat punct de control sau la punctul de start/sosire, predă numărul de concurs şi este considerat retras.

b) În caz de pană, reparaţii, căzătură, accidentare etc. traseul de concurs trebuie eliberat cât mai repede pentru a face posibilă trecerea celorlalţi concurenți sau a echipelor de salvare.


5.5. Traseul

Traseul va consta intr-un circuit inchis cu acelasi punct de start/sosire, in care concurentii se vor intrece in regim de „cine ajunge primul”. Vor fi efectuate mai multe ture din acest circuit, in functie de fiecare categorie, detalii care vor fi stabilite la fata locului.

Regulile acestei probe se pot schimba in functie de numarul participantilor la start.

6. Penalizări/Descalificări

6.1. Nerespectarea regulilor de protecţia naturii, aruncarea de deşeuri de orice fel în afara zonelor stabilite => descalificare.
6.2. Neacordarea priorităţii participanţilor mai rapizi, comportament agresiv => descalificare.
6.3. Lipsa/neutilizarea echipamentului obligatoriu => descalificare.
6.4. Abaterea de pe traseul stabilit in vederea scurtării/uşurării traseului => descalificare.
6.5. Nerespectarea regulamentului de asistenţă externă => descalificare.
6.6. Limbaj vulgar, înjurături, comportament nesportiv => descalificare.

7. Reclamaţii/Contestaţii

7.1. Reclamaţiile şi contestaţiile se depun în scris comitetului de concurs în decurs de 15 minute de la finish-ul oficial.

8. Modificarea traseului, alte decizii privind desfăşurarea concursului

8.1. Organizatorul poate modifica oricând traseul sau poate anula/opri competiţia dacă aceasta nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.
8.2. Orice decizie va fi luată de comitetul de concurs sau de directorul de concurs.
8.3. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informaţiilor afişate pe site, a regulamentului sau a programului, etc. Aceste modificări vor fi aduse la cunoştinţa participanţilor cu minim 24 de ore înaintea concursului, în cazul informaţiilor afișate pe site-ul competiție, sau cel târziu la preluarea numerelor de concurs pentru informaţii privind programul cursei.

9. Premiile

9.1. Premiile vor fi făcute publice pe site cu o zi inainte de desfăşurarea competiţiei. Acstea vor consta în principal în echipamente de bicicletă sau in bani. Fondul total de pemiere va fi de 9000 lei.